TIETOJA MY GUIDESTA

Kehitetty auttamaan sinua tuntemaan olosi varmemmaksi diabeteksen hallinnassa.

My Guide on ainutlaatuinen FreeStyle Libre -järjestelmän tukiresurssi, joka auttaa käyttämään FreeStyle Libre -järjestelmää parhaalla mahdollisella tavalla.

Kehitetty auttamaan sinua tuntemaan olosi varmemmaksi diabeteksen hallinnassa.


Uusi tietolähteemme on täynnä hyödyllistä tietoa, arvokkaita kliinisiä näkemyksiä ja käytännön vinkkejä, jotka auttavat pitämään diabeteksen hallinnassa ja parantamaan elämänlaatua.

My Guide opastaa järjestelmän toiminnoissa ja opettaa lukemaan FreeStyle Libre -järjestelmän antamia tietoja. My Guide antaa myös käytännön neuvoja siitä, kuinka sitä voi hyödyntää diabeteksen päivittäisessä hoidossa.

My Guide sisältää seuraavat osiot:

FreeStyle Libre Guide

FreeStyle Libre Guide on neljään osioon jaettu koulutusalusta: aloitus, tavoitteiden saavuttaminen, tulosten arviointi ja keskustelu vertaisten ja hoitohenkilöstön kanssa.

Peter Adolfsson on kirjoittanut tämän oppaan yhteistyössä Abbott Diabetes Care Sverigen kanssa. Hän työskentelee Hallandin sairaalan lastenklinikan diabetestiimin lastenylilääkärinä Kungsbackassa ja Halmstadissa. Peter on hyödyntänyt jatkuvaa glukoosinmittausta (CGM) alusta asti vuodesta 1999. Ajan myötä hänelle on kertynyt runsaasti kokemusta siitä, kuinka CGM-mittaus aloitetaan ja kuinka sitä seurataan ja käytetään parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Mikä on...

Tämä osio kertoo lisää FreeStyle Libren tärkeimmistä toiminnoista sekä sinusta ja diabeteksestasi.

Siinä käsitellään FreeStyle Libre -järjestelmän sanastoa, ja sitä voi käyttää lähteenä, kun tekniikka on tullut tutuksi.


Lisää tietoja

Tässä osiossa voit syventää tietämystäsi muun muassa siitä, kuinka liikunta vaikuttaa tilaasi, kuinka hiilihydraatteja lasketaan tai mitä ovat verensokerit ja ketonit.

Videot

Videoissa käsitellään kaikki perusasiat – mittarin ensimmäisestä käynnistämisestä ensimmäisen sensorin kiinnittämiseen ja skannaamiseen.

Seuraa myös YouTube-kanavamme FreeStyle Libre TV:n uusia videoita.

FreeStyle Libre Flash- glukoosin seurantajärjestelmä on tarkoitettu kudosnesteen glukoositasojen mittaamiseen diabetesta sairastavilla henkilöillä (vähintään 4-vuotiaat), myös raskaana olevilla naisilla. Käyttö lapsilla (4-12 vuotiaat) on sallittu vain, jos lasta valvoo vähintään 18-vuotias hoitaja. Aikuinen vastaa FreeStyle Libre Flash -glukoosinseurantajärjestelmän käsittelystä tai auttaa lasta käsittelemään järjestelmää. Lisäksi aikuinen tulkitsee tai auttaa lasta tulkitsemaan FreeStyle Libre -järjestelmän mittaustuloksia. Järjestelmä on tarkoitettu korvaamaan verensokerin mittaus diabeteksen itsehoidossa lukuun ottamatta jäljempänä mainittuja poikkeuksia. Seuraavissa tilanteissa käytetään verensokerimittaria FreeStyle Libre Flash -glukoosinseurantajärjestelmän anturin ilmoittamien glukoosiarvojen tarkastamiseen:

  • Kun glukoositaso ajoittain muuttuu nopeasti, sensorin mittaama ja hetkellisesti ilmoittama kudosnesteen glukoositaso ei aina heijasta verensokeritasoa oikein. Kun glukoositaso laskee nopeasti, sensorin ilmoittamat glukoosiarvot voivat olla verensokeritasoa korkeammat. Vastaavasti kun glukoositaso nousee nopeasti, sensorin ilmoittamat glukoosiarvot voivat olla verensokeritasoa matalammat.
  • Sensorin ilmoittaman hypoglykemian tai uhkaavan hypoglykemian vahvistamiseen.
  • Jos oireet eivät vastaa FreeStyle Libre Flash -glukoosinseurantajärjestelmän ilmoittamia arvoja. Matalasta tai korkeasta verensokerista mahdollisesti johtuvia oireita ei saa jättää huomiotta.